deze politicus van de socialistische partij psoe is sinds 1 juni 2018 premier van spanje

In juni 2018 werd Pedro Sanchez de nieuwe premier van Spanje, na een motie van wantrouwen tegen Mariano Rajoy. Daarvoor was hij sinds mei 2018 secretaris-generaal van de Socialistische Partij.

Sanchez, geboren in Santiago de Compostela in 1955, is al meer dan dertig jaar lid van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij (PSOE). Hij was eerst plaatsvervangend burgemeester van Tortosa van 2003 tot 2007 en vervolgens burgemeester van 2007 tot 2015. In 2015 werd hij in het parlement gekozen als parlementslid voor Madrid-Aravaca en bekleedde hij tussen 2016 en 2018 verschillende functies binnen de PSOE-regering, waaronder Staatsminister van Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid en afgevaardigde minister van Openbare Werken.

Na de verkiezing van Rajoy tot premier in november 2011, was Sanchez een van de vele senior PSOE-figuren die zich verzetten tegen de conservatieve agenda van Rajoy. In januari 2016 leidde hij een grassroots-campagne binnen de PSOE tegen Rajoy’

Source: images.english.elpais.com

krantenkoppen

Spaanse premier Pedro Sanchez benoemd door het parlement na een paar rauwe dagen in het parlement

Source: images.squarespace-cdn.com

Hernando de Soto is de huidige premier van Spanje en leider van de socialistische partij

Hernando de Soto is een van de meest invloedrijke Spaanse ontdekkingsreizigers en veroveraars aller tijden. Hij wordt gecrediteerd voor het leiden van verschillende expedities naar wat nu bekend staat als de Verenigde Staten en Midden-Amerika, en zijn nalatenschap is nog steeds voelbaar.

De Soto werd geboren in Badajoz, Spanje in 1533, en van jongs af aan toonde hij een natuurlijke aanleg voor verkenning. In 1541 sloot hij zich aan bij een expeditie onder leiding van Francisco Pizarro om de hooglanden van het huidige Peru te verkennen. De Soto verwierf al snel een reputatie als een bekwame leider en ontdekkingsreiziger, en in 1544 leidde hij een expeditie die de legendarische goudstad, bekend als El Dorado, ontdekte.

De Soto’s veroveringen gingen door na dit aanvankelijke succes en tegen 1550 had hij een groot deel van het huidige Mexico veroverd. In 1551 leidde hij een expeditie naar het huidige Peru, die culmineerde in zijn overwinning op het Inca-rijk in Cajamarca. Deze

Source: images.english.elpais.com

Hij werd geboren op 15 augustus 1951 in Madrid, Spanje

Hij werd geboren op 15 augustus 1951 in Madrid, Spanje. Hij is een politicus en politicus die van 1996 tot 1997 de 25e premier van Spanje was.

Hij was ook minister van Binnenlandse Zaken, vice-premier en minister van Onderwijs. Hij is lid van de conservatieve Volkspartij (PP).

Hij is twee keer getrouwd geweest. Zijn eerste huwelijk was met Pilar Barroso in 1975. Ze scheidden in 1984. Later trouwde hij met Margarita Zavala in 1987, met wie hij twee kinderen heeft: Pablo Moratinos Casado en Cristina Moratinos Casado.

Source: images.saymedia-content.com

De Soto is advocaat van beroep en is sinds 1976 lid van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij

Hernando De Soto is advocaat van beroep en is sinds 1976 lid van de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij. Hij is econoom en houdt zich bezig met kwesties als landhervorming, handel en financiƫle regulering. Hij is zeer uitgesproken in zijn kritiek op het neoliberalisme en de globalisering, en heeft uitgebreid over het onderwerp geschreven. Hij staat ook bekend om zijn werk over ontwikkelingstheorie, met name zijn boek The Mystery of Capital: Why Capitalism Triumphs and How It Failures.

Related Articles

Back to top button