door wie is de eiffeltoren gebouwd

De Eiffeltoren is gebouwd door Gustave Eiffel, Maurice Koechlin, Emile Nouguier en Stephen Sauvestre. Deze vier mannen waren verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de toren. Eiffel was ingenieur van opleiding en zijn bedrijf specialiseerde zich in metaalbewerking. Koechlin en Nouguier waren ook ingenieurs die voor de Compagnie des Établissements werkten. Sauvestre was een architect die de buitenkant van de toren ontwierp.

Source: www.meisterdrucke.nl

How old is the Eiffel Tower?

%0D
Gustave Eiffel ontwierp en bouwde de Eiffeltoren in slechts twee jaar tijd voor de Wereldtentoonstelling van 1889. De toren is nu een icoon van Parijs en een van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld. Met een hoogte van 324 meter is het het hoogste gebouw in Parijs.

Source: www.wereldwonderen.com

How tall is the Eiffel Tower?

De Eiffeltoren werd gebouwd door Maurice Koechlin en Émile Nouguier onder leiding van Gustave Eiffel. Het is 1.063 voet lang en heeft vier verdiepingen. De toren wordt sinds het begin van de 20e eeuw gebruikt voor uitzendingen.

Source: www.biography.com

Did Gustave Eiffel get married?

Gustave Eiffel was een Franse burgerlijk ingenieur en is vooral bekend van de wereldberoemde Eiffeltoren. In 1885 trouwde hij met Adolphe Salles, een ingenieur die net was afgestudeerd aan de École Polytechnique en de École des Mines. Het echtpaar kreeg twee kinderen, een zoon genaamd Jean en een dochter genaamd Alice.

Source: media.gettyimages.com

Gustave Eiffel

Gustave Eiffel was een Franse burgerlijk ingenieur die bekend stond om zijn werk aan de Eiffeltoren. Hij ontwierp en bouwde de toren voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. De toren werd een symbool van Frankrijk en is een van de beroemdste bouwwerken op aarde.

Source: i.ebayimg.com

Het bedrijf van Eiffel-etablissementen

Het bedrijf van Eiffel was verantwoordelijk voor de bouw van de Eiffeltoren. Emile Nouguier en Maurice Koechlin, de twee hoofdingenieurs van het bedrijf van Eiffel, hadden het idee voor de zeer hoge toren. De stad Parijs is eigenaar van de toren en heeft het beheer ervan toevertrouwd aan een ontwikkelingsmaatschappij (SETE: Société d’Exploitation de la Tour Eiffel). Gustave Eiffel was een Franse burgerlijk ingenieur en architect die zijn eerste bedrijf oprichtte in 1863. Hij werd aangemoedigd door zijn succes in een staalconstructiebedrijf, waar hij in 1886 leiding aan gaf.

Related Articles

Back to top button