hoe heet de koning van noorwegen?

De huidige monarch is koning Harald V, die regeert sinds 17 januari 1991, als opvolger van zijn vader, Olav V. De troonopvolger is zijn enige zoon, kroonprins Haakon Magnus, geboren op 20 juli 1973.

Source: upload.wikimedia.org

Hoe heet het Noorse koningshuis?

De huidige monarch is koning Harald V, die regeert sinds 17 januari 1991, als opvolger van zijn vader, Olav V. De troonopvolger is zijn enige zoon, kroonprins Haakon Magnus. De huidige koning Harald V stamt af van alle vier koningen die behoren tot het Huis van Bernadotte (1818-1905) dat voorafging aan het Huis van Gl├╝cksburg op de Noorse troon.

Koningin Sonja is de echtgenote van koning Harald V. Ze zijn sinds 1968 getrouwd en hebben samen twee kinderen: kroonprins Haakon en prinses Ingrid Alexandra.

Source: upload.wikimedia.org

Wie is staatshoofd in Noorwegen?

Noorwegen is een constitutionele monarchie, wat betekent dat de koning het staatshoofd is, maar dat zijn taken voornamelijk representatief zijn. De huidige monarch is koning Harald V, die op 17 januari 1991 de troon besteeg. Harald V is de eerste Noorse monarch die in Noorwegen is geboren sinds Olav IV, die stierf in 1387.

Related Articles

Back to top button