hoe noem je iemand uit wales

De inwoners van Wales worden Welsh of Welshmen genoemd. De Welshe taal is een Keltische taal die door ongeveer drie miljoen mensen wordt gesproken, voornamelijk in Wales.

Source: upload.wikimedia.org

Wat is de Welsh naam voor Wales?

De term “Welsh” komt van de Angelsaksische term voor een outlander: “Waelisc”, via het Middelengelse “Walsche”. Cymr* is afkomstig van de Common Brythonic *Cunmrogii, wat “landgenoten” betekent. Ze worden Welsh (meervoud) of een Welsh persoon (enkelvoud) genoemd. Uitleg: Als u naar alle mensen in Wales wilt verwijzen, kunt u de meervoudsvorm van Welsh gebruiken, wat ‘Welsh’ is. Als u echter naar slechts één persoon uit Wales wilt verwijzen, gebruikt u de enkelvoudsvorm, namelijk ‘Welsh person’. ‘Hwntw’ noemen mensen uit Noord-Wales die uit de zuidelijke regio’s. Er wordt ook gezegd dat ‘hwntw’ afkomstig is van ‘tu hwnt’, wat ‘voorbij’ betekent. De woorden “Wales” en “Welsh”

Source: i2-prod.walesonline.co.uk

Wat spreekt men in Wales?

Het Welshe volk is een etnische groep afkomstig uit Wales. De meerderheid van de inwoners van Wales spreekt Welsh, een Keltische taal, als hun eerste taal en kan Engels als tweede taal spreken. Een aanzienlijke minderheid van de Welshe bevolking spreekt ook vloeiend Welsh.

Related Articles

Back to top button