hoe wordt een japans stripverhaal genoemd

Een Japanse strip heet een manga. Manga zijn strips of graphic novels afkomstig uit Japan. De meeste manga voldoen aan een stijl die aan het einde van de 19e eeuw in Japan is ontwikkeld, en de vorm manga wordt gedefinieerd als “Japanse stripboeken”. Je kunt stripboeken uit andere landen in de “manga”-sectie van je boekhandel plaatsen, als je denkt dat ze geschikt zijn. Yonkoma-manga (4 コ マ 漫 画, “viercellige manga”, of kortweg 4-koma) is een Japans stripformaat waarin panelen van gelijke grootte van boven naar beneden worden gerangschikt en van rechts naar links worden gelezen.

Source: i.ytimg.com

Manga: de geschiedenis

Manga, in de zin van verhalende tekenfilms met meerdere panelen gemaakt in Japan, is ontstaan ​​​​uit tekenfilms in Euro-Amerikaanse stijl die in Japanse tijdschriften uit het einde van de 19e eeuw te zien waren. Deze vroege tekeningen waren eenvoudig en humoristisch en bevatten vaak verwijzingen naar actuele gebeurtenissen of populaire cultuur. Aan het begin van de 20e eeuw was manga een integraal onderdeel geworden van de Japanse cultuur, met artiesten zoals Osamu Tezuka die lange strips creëerden die complexe verhalen vertelden. Tegenwoordig wordt manga genoten door mensen van alle leeftijden in Japan en over de hele wereld, en er worden elke week nieuwe titels uitgebracht. Of je nu een fan bent van shonen-manga boordevol actie of hartverwarmende levensverhalen, er is een manga voor jou.

Source: i.ytimg.com

Manga: de personages

Manga zijn Japanse stripverhalen, meestal bestaande uit vier panelen van gelijke grootte, van boven naar beneden gerangschikt. De eerste is ‘manga’, die wordt geschreven met de karakters 漫画. Dit betekent grillige foto’s. Het kan ook worden geschreven met de hiragana ま ん が en de katakana マ ン ガ. Een manga is een stripboek geschreven en getekend in Japanse stijl. Manga’s zijn meestal in series en omvatten vele genres.

Source: i.artdesignlog.com

Manga: de verhaallijnen

Manga is een Japanse strip met een unieke verhaallijn. De meeste mangaverhalen zijn geserialiseerd, wat betekent dat ze in delen worden uitgebracht. Manga kan elke taal en elk verhaal zijn. De verhaallijnen van manga kunnen over van alles gaan, van gagstrips tot serieuzere onderwerpen.

Source: i0.wp.com

Manga: het kunstwerk

Manga is een Japanse strip die al eeuwen bestaat. Het woord ‘manga’ betekent eigenlijk ‘nieuwsgierige’ of ‘grillige tekeningen’, wat het kunstwerk perfect beschrijft. Manga vertelt vaak verhalen over avontuur en ontdekking, en wordt genoten door mensen van alle leeftijden. De belangrijkste kenmerken van Japanse illustratie zijn aanwezig in manga, waardoor het een werkelijk unieke kunstvorm is.

Related Articles

Back to top button