in welke indiase stad is de taj mahal te bewonderen

De Taj Mahal, een van de zeven wereldwonderen, staat in Agra, India. Elk jaar komt een breed scala aan bezoekers dit ivoorwitmarmeren mausoleum bewonderen. Het Mughal-rijk heeft zijn stempel gedrukt op de structuur van de Indiase cultuur, architectuur en geschiedenis, en de Taj Mahal is daar een goed voorbeeld van.

Source: www.viktorsfarmor.dk

Welke stad staat de Taj Mahal?

De Taj Mahal is een ivoorwit marmeren mausoleum op de rechteroever van de rivier de Yamuna in de Indiase stad Agra. Het werd in 1631 in opdracht van Mughal-keizer Shah Jahan gebouwd om het graf van zijn overleden vrouw, Mumtaz Mahal, te eren en te huisvesten. Het graf is het middelpunt van een complex van 42 hectare, dat een moskee en een pension omvat, en ligt in formele tuinen die aan drie zijden worden begrensd door een muur met kantelen.

%0D
De Taj Mahal werd in 1983 aangewezen als UNESCO-werelderfgoed omdat het “de parel van de islamitische kunst in India en een van de alom bewonderde meesterwerken van het werelderfgoed” is. Het wordt door velen beschouwd als het beste voorbeeld van Mughal-architectuur en een symbool van de rijke geschiedenis van India. De Taj Mahal trekt jaarlijks 7 à 8 miljoen bezoekers.

Source: www.absolutviajes.com

Hoe kom je bij de Taj Mahal?

%0D
Agra, de stad van de Taj Mahal, een van de zeven wereldwonderen, ligt aan de oevers van de rivier de Yamuna in Uttar Pradesh. Als je ‘s ochtends uit New Delhi vertrekt, heb je ‘s middags tijd om het Agra Fort te bezoeken en de zonsondergang bij de Taj Mahal te bewonderen. Gelegen in Agra, op slechts 242 kilometer afstand van de hoofdstad Delhi, ligt dit majestueuze monument als een bewijs van een van de grootste liefdesverhalen aller tijden. De Taj Mahal bevindt zich op de rechteroever van de Yamuna-rivier in een uitgestrekte Mughal-tuin die bijna 17 hectare beslaat, in het Agra-district in Uttar Pradesh. Ik ben voornamelijk naar Agra gekomen om de Taj Mahal te zien, dus het is geweldig om hem in de verte vanaf het fort van Agra te kunnen zien.

%0D
De Taj Mahal is een islamitisch ivoorwit marmeren mausoleum op de rechteroever van de rivier de Yamuna in de Indiase stad

Source: upload.wikimedia.org

Waarom staat de Taj Mahal in India?

De Taj Mahal is een wereldberoemd mausoleum in Agra, India. De Taj Mahal werd gebouwd door Mughal-keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. De Taj Mahal wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste gebouwen ter wereld en is een symbool van liefde en toewijding.

Source: upload.wikimedia.org

Wie ligt er begraven in de Taj Mahal?

%0D
De Taj Mahal is een ivoorwit marmeren mausoleum op de zuidelijke oever van de Yamuna-rivier in de Indiase stad Agra. Het werd in 1632 in opdracht van de Mughal-keizer Shah Jahan gebouwd om het graf van zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal, te huisvesten.

%0D
Het complex is gelegen in een uitgestrekte Mughal-tuin van bijna 17 hectare, in het district Agra, in de staat Uttar Pradesh. Het Taj Mahal-complex omvat een hoofdpoort, een asymmetrisch gebouw met een achthoekige koepel en vier slanke minaretten – elk meer dan 30 meter hoog – rondom een ​​grote centrale binnenplaats.

%0D
Het graf zelf bevindt zich op een verhoogd marmeren platform omringd door acht zwartmarmeren chhatri-paraplu’s. Het hoofdgebouw van het mausoleum wordt afgedekt door een massieve centrale koepel geflankeerd door vier kleinere koepels. De buitenkant van het mausoleum is versierd met ingewikkelde ingelegde bloemmotieven gemaakt van sem

Source: foodly.tn

-Agra

%0D
De Taj Mahal is een van de meest iconische en populaire toeristische bestemmingen in India. Het prachtige witmarmeren mausoleum bevindt zich in Agra, Uttar Pradesh, en werd gebouwd door Mughal-keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal.

%0D
De Taj Mahal wordt algemeen erkend als een symbool van liefde en is een van de zeven wereldwonderen. Elk jaar bezoeken meer dan 3 miljoen mensen de Taj Mahal, waardoor het een van de meest populaire toeristische attracties in India is.

%0D
Als je van plan bent om de Taj Mahal te bezoeken, zorg er dan voor dat je Agra aan je reisschema toevoegt!

Related Articles

Back to top button