in welke italiaanse stad wordt de palio gehouden de paardenrace rondom een plein

De Palio is een van de meest unieke en opwindende paardenraces ter wereld. gehouden in de stad Siena, Italië, de race dateert van 800 jaar geleden en is een fel omstreden evenement tussen de 17 verschillende districten die deel uitmaken van de stad.

De race zelf is kort, duurt slechts ongeveer drie minuten, maar het is een intens en opwindend spektakel. Het parcours is bochtig en verraderlijk, wat het des te moeilijker maakt voor de paarden en ruiters.

De Palio is een must-see evenement voor elke liefhebber van paardenraces of Italiaanse cultuur. De passie en geschiedenis die deze race omringt, is anders dan al het andere in de wereld.

Source: www.aboutsiena.com

De Palio wordt gehouden in Siena, Italië.

De Palio wordt gehouden in Siena, Italië. De Palio is een paardenrace die twee keer per jaar wordt gehouden, op 2 juli en 16 augustus. Het is niet zomaar een race, het is een passie. Wat is de Palio? De Palio is het belangrijkste evenement in Siena en vindt plaats op 2 juli en 16 augustus. Naast de grote race worden er in Siena de hele week van de Palio andere nevenevenementen gevierd. De Palio van Siena is een van de meest verwachte zomerevenementen in Toscane. Met een eeuwenoude oorsprong vindt de beroemdste paardenrace van Italië twee keer per jaar plaats op het Piazza del Campo in Siena.

De Palio di Siena: het verhaal van een overlevende. Drukte en chaotische sensatie bij de donderende, wetteloze paardenrace in middeleeuwse stijl in Italië

Ongetwijfeld het bekendste evenement van Italië, de Palio van

Source: upload.wikimedia.org

Het is een paardenrace die plaatsvindt rond de Piazza del Campo.

De Palio di Siena van het Latijnse pallium, meervoud: Palii, is een paardenrace die twee keer per jaar wordt gehouden, op 2 juli en 16 augustus, in Siena, Italië. Een grote ruimte in het stadscentrum die wordt gebruikt voor festiviteiten door de senese volkeren. De contrada’s vieren er feest, families ontmoeten elkaar, er zijn restaurants en cafés. De race zelf is kort. Voor de middeleeuwse achtergrond van de oude stad van Siena zijn er drie rondjes rond de Piazza del Campo. Van het schot van het startpistool tot het moment waarop een van de paarden over de finish komt, duurt slechts enkele minuten.

Related Articles

Back to top button