kloof die een van de grootste attracties is van de cévennes

De Gorges du Tarn liggen ten noordwesten van het Cevennes National Park en zijn een van onze favoriete plekken in Frankrijk. Dit bijzondere landschappelijke hoogtepunt is het UNESCO-werelderfgoed van de Causses en Cévennes. De hoge passen en diepe kloven van de vallei typeren de weidse landschappen van de Cevennen. De met rotsen bezaaide kastanje- en eikenbossen zijn bijzonder mooi in de herfst. De Gorges du Tarn en Jonte, het granietmassief van de berg Lozère, de richel van de Cevennen tussen Florac en Saint-Jean-du-Gard, de grotten van Aven Armand en Dargilan, de Cevennen blijven een van de meest verborgen delen van Frankrijk, weg van de zwervende toerist.

Source: dirkenbianca.files.wordpress.com

De Cevennen

De Cevennen herbergen enkele van de meest spectaculaire kloven van Frankrijk. De Gorges du Tarn en Jonte zijn bijzonder indrukwekkend, met hun woeste rivier die vanaf de berg Lozère naar beneden stort en een diepe kloof in de vallei uitsnijdt. De rotsachtige kliffen en hoge passen van de Cevennen zorgen ook voor een verbazingwekkend landschap, en de rivier de Chassezac heeft enkele duizelingwekkend diepe kloven in de berghelling uitgehold. Dit alles maakt de Cevennen tot een enorm populaire bestemming voor zowel wandelaars als natuurliefhebbers.

Source: whc.unesco.org

UNESCO-werelderfgoed

De Gorges du Tarn en de la Jonte zijn twee van de meest schilderachtige en populaire attracties in de Cevennen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De kloven zijn in de loop van miljoenen jaren gevormd door de erosie van kalksteen door de rivieren de Tarn en de Jonte en vormen tegenwoordig een prachtige natuurlijke achtergrond waar bezoekers van kunnen genieten. De kloven herbergen een rijkdom aan planten- en dierenleven, waaronder verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten, waardoor ze een must-see bestemming zijn voor natuurliefhebbers.

Source: thelifeofyourtime.files.wordpress.com

Het Nationaal Park van de Cevennen

Het Nationaal Park de Cevennen is een beschermd gebied in het zuiden van Frankrijk dat bekend staat om zijn pittoreske kloven. De meest bekende hiervan is de Tarn River Gorge, die 10 kilometer lang is en kliffen heeft die tot 400 meter hoog zijn. Andere opmerkelijke kloven in het park zijn de Jonte-kloof en de Dargilan-kloof.

Source: www.francethisway.com

De Gorges du Tarn

De Gorges du Tarn is een van de grote trekpleisters van de cevennen. Het is een kloof gevormd door de rivier de Tarn, gelegen ten noorden van Millau, in het departement Lozère van het Centraal Massief. De Tarn-kloof is een van de langste en diepste van Europa en een van de historische toerplaatsen van Zuid-Frankrijk. De bekendste zijn die van Nîmes le vieux & Montpellier. Vanaf Point Sublime ligt een van de meest spectaculaire delen van de Gorges du Tarn aan uw voeten. Het uitzichtpunt is een van de meest populaire in Frankrijk.

Related Articles

Back to top button