sporter die zich toelegt op de ontwikkeling van de spieren

Veranderingen in de puberteit in lichaamsgrootte, vorm, samenstelling, spiermetabolisme, spierkracht, aerobe conditie en anaerobe conditie hebben een sterke invloed op sportprestaties (Bouchard & Rankin, 2007). Een interne focus kan worden bevorderd door instructies die atleten aansturen om zich te concentreren op spierspanning, lichaamsbewegingen, techniek en vorm. Coaches moeten zich ook bewust zijn van het belang van veranderingen in verband met rijping bij het ontwerpen van trainingsprogramma’s. Grotere spierkracht wordt sterk geassocieerd met verbeterde kracht-tijdkenmerken die bijdragen aan de algehele prestaties van een atleet. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van plyometrische training op verschillende fysieke kwaliteiten; er zijn echter aanwijzingen in de literatuur dat plyometrische training zeer geschikt is om de spierkracht (de Villarreal et al., 2009) en/of sprintprestaties (Baker et al., 2002) te verbeteren. Daarom zouden coaches moeten overwegen om plyometrische oefeningen op te nemen in de trainingsprogramma’s van jonge atleten.

Veel coaches en atleten slagen er niet in om de kuit goed te trainen

Source: fastly.jwwb.nl

Inleiding

De kracht van een atleet is meer dan zijn vermogen om te gewichtheffen. Atletische spieren gaan over kracht, kracht, mobiliteit, snelheid en prestaties. Het gaat er meer om een ​​goed afgeronde ass-kicker te zijn, als je wilt.

Atleten die zich toeleggen op spierontwikkeling begrijpen dit. Ze trainen hard om hun kracht op alle gebieden te vergroten. Ze weten dat ze door sterker te worden niet alleen hun atletische prestaties verbeteren, maar ook het risico op blessures verminderen.

Krachttraining moet specifiek zijn voor de sport en doelen van de sporter. Programma’s moeten worden ontworpen door gekwalificeerde professionals die het belang van progressie en periodisering begrijpen. Door een goed ontworpen plan te volgen, kunnen atleten voortdurend vooruitgang boeken in de richting van hun doelen en de beste atleten worden die ze kunnen zijn.

Source: leeuwardencityofliterature.nl

De voordelen van het ontwikkelen van spieren

Spieren opbouwen heeft veel voordelen. Het kan u helpen meer calorieën te verbranden in rust, uw botten en gewrichten te ondersteunen en uw houding en coördinatie te verbeteren. Het hebben van meer spiermassa kan ook leiden tot een sterker metabolisme en meer energie.

Related Articles

Back to top button