van wie is de handtekening op de oudste eurobiljet

Aangezien de euro geleidelijk wordt vervangen door de nieuwere Europa-serie, zijn alle biljetten nog steeds wettig betaalmiddel in de hele eurozone. De originele serie bankbiljetten, uitgegeven in 2002, droeg de handtekeningen van Willem F. Duisenberg, Jean-Claude Trichet en Mario Draghi. De nieuwe biljetten van €5 en €10 uit de serie zijn voorzien van de handtekening van de huidige ECB-president Christine Lagarde.

Van wie is de handtekening op de euro briefjes?

De eurobiljetten dragen de handtekening van Willem F. Duisenberg, de eerste president van de Europese Centrale Bank. Deze bankbiljetten werden vrijgegeven tussen november 2003 en maart 2012 en tonen de handtekening van Jean-Claude Trichet, de tweede president van de ECB.

Wie staat er het meest op bankbiljet?

De eurobankbiljetten zijn ontworpen door Robert Kalina van de Oostenrijkse centrale bank (Oesterreichische Nationalbank). Hij won de Europawijde ontwerpwedstrijd die in 1995 werd gehouden. Elk bankbiljet draagt ​​de handtekening van Willem F. Duisenberg, Jean-Claude Trichet of Mario Draghi – de eerste, tweede en derde presidenten van de ECB. Met ingang van maart 2012 tonen de tussen november 2003 en maart 2012 gedrukte biljetten de handtekening van Jean-Claude Trichet, de tweede president van de ECB, ter vervanging van die van Duisenberg. Het biljet van vijfhonderd euro (€ 500) is het eurobankbiljet met de hoogste waarde en werd geproduceerd tussen de invoering van de euro (in contanten) in 2002 tot 2018, toen de productie werd stopgezet vanwege zorgen over vervalsing en gebruik in misdaad . Eurobankbiljetten zijn in alle landen van het eurogebied identiek.

Wat staat er achterop een eurobiljet?

De tussen 2002 en 2012 uitgegeven eurobiljetten dragen de handtekeningen van Willem F. Duisenberg, Jean-Claude Trichet of Mario Draghi. Dit zijn respectievelijk de eerste, tweede en derde president van de ECB. De biljetten die sinds 2019 zijn uitgegeven, dragen de handtekening van Christine Lagarde, de huidige president van de ECB. Alle eurobiljetten zijn wettig betaalmiddel in het hele eurogebied en hun kenmerken (grootte, kleur, afbeeldingen, echtheidskenmerken) maken ze gemakkelijk herkenbaar en moeilijk te vervalsen.

Wie staat er op het 50 euro biljet?

Willem F. Duisenberg, de eerste president van de ECB, staat op het oudste eurobiljet. Jean-Claude Trichet, de tweede president van de ECB, staat op het biljet van 50 euro. Mario Draghi, de derde president van de ECB en de huidige president, staat op alle uitgegeven eurobiljetten sinds zijn ambtstermijn in 2011 begon.

Inleiding

Willem F. Duisenberg was de eerste die de eurobankbiljetten tekende. Hij werd opgevolgd door Jean-Claude Trichet en vervolgens door Mario Draghi. Christine Lagarde is de huidige president van de ECB en haar handtekening staat op de nieuwste eurobankbiljetten.

Related Articles

Back to top button