wat gebeurt er na de dood

Nadat we zijn gestorven, scheiden onze geest en ons lichaam. Ook al sterft ons lichaam, onze geest – die de essentie is van wie we zijn – leeft voort. Onze geest gaat naar het geestenrijk waar we ofwel een plaats van troost of een plaats van kwelling zullen ervaren. Deze rijken fungeren als een tijdelijke wachtplaats tot het laatste oordeel. Na de dood ondergaat het lichaam veranderingen in een consistent patroon als de lichaamstemperatuur daalt, huidskleur en textuur veranderen en spieren beginnen te verstijven.

Het lichaam begint te ontbinden

Het lichaam begint snel na de dood te ontbinden. Dit komt door een proces dat autolyse of zelfvertering wordt genoemd. Zonder zuurstof beginnen de cellen van het lichaam af te breken. Dit proces begint al vier minuten na de dood en kan wekenlang doorgaan als het lichaam wordt begraven op een diepte waar zuurstof het niet kan bereiken. Het lichaam begint penetrante geuren uit te stoten en rigor mortis treedt in na 12 uur. Na 24-72 uur beginnen de interne organen te ontbinden als gevolg van celdood. Dit proces wordt versneld door microben die uit de darm ontsnappen en het weefsel opeten. Uiteindelijk is het enige dat overblijft van het menselijk lichaam eenvoudige organische stof.

De ziel verlaat het lichaam

Er wordt aangenomen dat wanneer de ziel het lichaam verlaat, dit gepaard gaat met karma’s in de vorm van een causaal lichaam. De ziel bereikt dan haar geschikte bestemming op basis van het causale lichaam. Verder wordt aangenomen dat goede en tevreden zielen de instructie krijgen om naar de genade van God te gaan en dat ze het lichaam gemakkelijk verlaten. Het duurt echter meestal ongeveer 3 dagen voordat de ziel alle energieën van het fysieke lichaam heeft verzameld voordat ze vertrekt. Niettemin, zodra de ziel het lichaam verlaat, gaat ze rechtstreeks naar haar bestemming; het verwerven van zijn plaats van schepping, de baarmoeder.

Het lichaam wordt gecremeerd of begraven

Als het erom gaat te beslissen wat te doen met het lichaam van een geliefde, zijn er twee hoofdopties: crematie of begrafenis. Hoewel beide hun voor- en nadelen hebben, is crematie over het algemeen gunstiger voor het ecosysteem. Bij begraven wordt het lichaam in een doos geplaatst en ondergronds begraven. Dit vereist het gebruik van een kluis of crypte, die van beton of metaal kan zijn. Crematie daarentegen houdt in dat het lichaam wordt verbrand, zodat er alleen as overblijft. Dit proces vereist minder natuurlijke hulpbronnen en is daarom milieuvriendelijker.

Een ander voordeel van cremeren is dat het meestal goedkoper is dan begraven. U kunt er namelijk voor kiezen om een ​​eenvoudige kartonnen container voor de gecremeerde resten te hebben in plaats van een urn of kluis. Daarnaast is voor een crematie geen uitvaart vooraf nodig. Dit betekent dat u kunt besparen op kosten zoals uitvaartdiensten en bloemen.

Hoewel crematie veel voordelen heeft, kleven er ook nadelen aan:

De familie houdt een begrafenis

De familie houdt een begrafenis voor een dierbare om hen een plaats in de geschiedenis te geven. Dit is een belangrijke manier om een ​​vriend of familielid te herinneren. Een uitvaart stelt familieleden ook in staat om hun leven samen door te brengen ter nagedachtenis. Een uitvaartondernemer kan u helpen bij het plannen van een online ceremonie voor familie en vrienden om thuis bij te wonen, of u kunt het zelf regelen. Als de familie heeft aangegeven dat de uitvaart of herdenking een privé-aangelegenheid is, moet u een andere manier kiezen om uw condoleances te uiten.

Related Articles

Back to top button