wat voor soort insect is een dambordje

Een dambord is een klein insect dat voornamelijk in bossen voorkomt. De naam “geblokte kever” verwijst naar de opvallende kleurrijke patronen op zijn lichaam. Tapijtkevers hebben over het algemeen ook een patroon in gevlekte, dambord- of golvende lijnen met zwarte, witte, grijze, bruine of oranje kleuren. Ze zijn slechts ongeveer 2 tot 3 mm lang en kunnen hinderlijk zijn als ze uw huis binnendringen. Het is echter niet bekend dat ze ziekten overdragen.

Source: static.toiimg.com

Wat is een dambord?

Geblokte kevers hebben een rode kop en borststuk.
De buik is veelkleurig: rood bij het hoofd en gezwollen zwarte en gele banden naar toe
Een 8×8 dambord wordt gebruikt om veel andere spellen te spelen, waaronder schaken, waarbij het bekend staat als een schaakbord.

Andere rechthoekige borden met vierkante tegels zijn dat ook
De geruite kousebandslang (Thamnophis marcianus) is een soort kousebandslang in de onderfamilie Natricinae van de familie Colubridae.

De soort is
Tapijtkevers hebben over het algemeen een patroon in gevlekte, dambord- of golvende lijnen met zwart, wit, grijs, bruin of oranje

Ongeveer 300 soorten geruite kevers (familie Cleridae) leven in verschillende habitats in Noord-Amerika (er zijn ongeveer 3.500

Een online bron gewijd aan Noord-Amerikaanse insecten, spinnen en

Source: entnemdept.ufl.edu

De verschillende soorten damborden

Een dambord is een bord van 8×8 dat wordt gebruikt om veel spellen te spelen, waaronder schaken. Veel andere rechthoekige borden met vierkante tegels worden ook gebruikt voor spellen. De geruite kousebandslang (Thamnophis marcianus) is een soort kousebandslang in de onderfamilie Natricinae van de familie Colubridae. De soort komt voor in Noord-Amerika.

Related Articles

Back to top button