welk schrijfgerei is uitgevonden door lewis waterman

De vulpen is uitgevonden door Lewis Waterman in 1884. Hij was een verkoper die een grote verkoop verloor omdat zijn vulpen lekte. Vervolgens ging hij op zoek naar een betere pen en het resultaat was de eerste praktische vulpen. Deze nieuwe uitvinding werd al snel populair en Waterman richtte vervolgens de Ideal Pen Company op.

Source: oldmainartifacts.files.wordpress.com

De Waterman-compagnie

Lewis Waterman vond in 1884 de eerste praktische vulpen uit. Hij loste het probleem van inktlekken op door de capillaire voeding uit te vinden. Door gebruik te maken van capillaire werking creƫerde Waterman de eerste echt bruikbare moderne vulpen. In feite schrijven vintage Waterman-pennen nog steeds en worden ze gekoesterd door verzamelaars.

Source: www.wikitree.com

De ideale pen

De Ideal-pen is uitgevonden door Lewis Waterman in 1884. Het was de eerste pen die capillaire voeding gebruikte om de bestaande vulpen te verbeteren. De Ideal Pen Company werd omgedoopt tot LE Waterman Lewis Edson Waterman (1837 – 1901) was de uitvinder van de capillaire vulpen en de oprichter van Ideal Pen Company en Waterman.

Source: i.ytimg.com

Het octrooi

Het Lewis Waterman-patent voor de eerste praktische vulpen werd ingediend in 1884. Dit ontwerp voor een schrijfinstrument dat zijn eigen voorraad inkt kon dragen, was een verbetering ten opzichte van eerdere ontwerpen en zorgde ervoor dat vulpennen veel vaker werden gebruikt. Vintage Waterman-pennen worden nog steeds door velen gewaardeerd om hun kwaliteit en duurzaamheid.

Source: images.fasosites.com

De drie F’s

In 1884 vond Lewis Waterman de eerste praktische vulpen uit. Hij was niet de uitvinder van de vulpen, maar hij had wel een paar innovaties om hem bruikbaarder te maken, zoals de drie spleettoevoer die het blotten minder frequent maakte en de gouden penpunt, het handelsmerk van het bedrijf.

Related Articles

Back to top button