wiens goal maakte duitsland wereldkampioen in 1990

De finale van de FIFA Wereldbeker 1990 was een voetbalwedstrijd tussen West-Duitsland en Argentinië om de winnaar van de FIFA Wereldbeker 1990 te bepalen. Het vond plaats op 8 juli 1990 in het Stadio Olimpico in Rome, Italië. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door West-Duitsland, met een laat doelpunt van Andreas Brehme.

Source: www.thesun.co.uk

Het doelpunt dat Duitsland in 1990 wereldkampioen maakte

Het doelpunt dat Duitsland in 1990 wereldkampioen maakte, was een laat doelpunt van Andreas Brehme in de finale tegen Argentinië. Dit was een tijd van verlossing voor Duitsland, aangezien ze vier jaar eerder de vorige WK-finale van Argentinië hadden verloren. Het doelpunt zorgde ervoor dat Duitsland hun derde WK-titel zou winnen.

Source: docplayer.nl

De betekenis van het doel

De finale van de FIFA Wereldbeker 1990 was een voetbalwedstrijd tussen West-Duitsland en Argentinië, waarbij Andreas Brehme een late strafschop nam.

Het WK 1990 wordt algemeen beschouwd als een van de slechtste WK’s op het gebied van spelen.
Het genereerde gemiddeld 2,2 doelpunten per wedstrijd – destijds een laagterecord. In totaal vielen er tijdens het toernooi 115 doelpunten, ook dat is een laagterecord.

De finale was echter een klassieke ontmoeting. West-Duitsland kwam twee keer terug van een achterstand om de stand gelijk te trekken op 2-2, voordat de late winnaar van Brehme hun derde WK-overwinning bezegelde.

Het doelpunt had grote betekenis voor zowel Duitsland als Brehme. Het betekende dat Duitsland voor het eerst sinds 1974 wereldkampioen werd, en het maakte van Brehme een nationale held in zijn thuisland.

Related Articles

Back to top button