wiens goal maakte duitsland wereldkampioen in 1990 puzzel

Duitsland won het WK voetbal 1990 door Argentinië in de finale te verslaan. Het winnende doelpunt werd gescoord door Andreas Brehme.

Source: media.cheggcdn.com

Waarom Duitsland het WK 1990 won

De finale van de FIFA Wereldbeker 1990 was een voetbalwedstrijd tussen West-Duitsland en Argentinië om de winnaar van de FIFA Wereldbeker 1990 te bepalen. Het vond plaats op 8 juli 1990 in het Stadio Olimpico in Rome, Italië. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door West-Duitsland, met een strafschop genomen door Andreas Brehme in de 85e minuut.

Source: www.dbnl.org

De rollen van sleutelspelers

Klose, een van de meest klinische spelers die Duitsland heeft voortgebracht, is hun hoogste doelpuntenmaker ooit op het internationale toneel. Hij scoorde in totaal 16 keer op twee WK’s, waaronder een recordaantal van vijf doelpunten in 2006, toen Die Mannschaft het toernooi voor de vierde keer won.

Bierhoff is vooral bekend vanwege het scoren van beide doelpunten van Duitsland in de UEFA European Championship-finale van 1996 tegen Tsjechië, die Die Mannschaft na verlenging met 2-1 won. De spits scoorde zijn eerste doelpunt in de 85e minuut om de stand op 1-1 te brengen en scoorde vervolgens de winnaar twee minuten na blessuretijd.

Related Articles

Back to top button