winnen van een tennisgame waarin de tegenpartij serveert

Bij het tennissen is het belangrijk om je tactiek voor elke service goed te krijgen. In het dubbelspel zal de speler van het andere team die moet serveren deze punten serveren. Spelers of teams wisselen elke zes punten van speelhelft. Dit betekent dat de server totale controle heeft over alle punten in het spel. De bal wordt diagonaal in het servicevak aan de andere kant van het net geslagen en de serveerder moet ervoor zorgen dat deze binnen de grenzen van dit vak belandt. Als de bal buiten dit vak landt, wordt dit als een fout beschouwd en krijgt de tegenstander een punt. De serveerder kan de bal ook in het lichaam van de ontvanger slaan, dit wordt een let genoemd en telt niet als een punt.

eerste

Het is altijd een moeilijke beslissing – of je als eerste wilt serveren of ontvangen in een tenniswedstrijd. Als je de toss wint, heb je het voordeel dat je kunt kiezen welke optie je de meeste kans geeft om de wedstrijd te winnen. Als je tegenstander als eerste serveert, heeft hij een kans van 58% om het spel te winnen. Maar als je eerst serveert, heb je 60% kans om te winnen. Zorg dus dat je verstandig kiest!

Ontspan en wees niet zenuwachtig

Wees niet bang voor het nerveuze gevoel. Als je prestatiekriebels voelt, raak dan niet in paniek! Laat het gevoel je niet tegenhouden of intimideren. Gebruik het in plaats daarvan als een teken dat je op het punt staat iets belangrijks te doen. Omarm het gevoel en gebruik het in je voordeel.

Ik voel me bijna niet op mijn gemak als ik ontspannen ben. Wanneer het zenuwstelsel gezond is, werken ze samen om ons te helpen alert en klaar voor actie te blijven. Maar als we angstig of gestrest zijn, gaat het zenuwstelsel in overdrive, wat kan leiden tot een zenuwachtig, gespannen of gespannen gevoel.

Als je je voortdurend zorgen maakt of je angstig voelt, hoef je die pieken niet te ervaren. In een onderzoek uit 2014 ontdekten Newman en haar collega Sandra Mathews dat mensen die leerden hoe ze hun angst moesten accepteren in plaats van ze te bestrijden, minder snel angstsymptomen kregen.

Bezorgd of nerveus over iets? Probeer niet te ontspannen. Aanvaarden

Leg de bal diep terug

Als je last hebt van rugpijn, is het gebruik van massageballen een geweldige manier om spanning en pijn te verlichten. Door de bal tegen een hard oppervlak te plaatsen en er zachtjes tegenaan te leunen, kun je diepe weefsels masseren en pijn verlichten. Deze oefening kan enigszins pijnlijk zijn, maar het is een geweldige manier om controle te krijgen over uw eigen spiergezondheid en terug te keren naar uw actieve levensstijl.

Neem de tijd tussen de punten

Het is belangrijk om de tijd te nemen tussen punten in een tenniswedstrijd. Een punt duurt misschien maar een paar seconden, maar de beste spelers nemen ook de tijd tussen de punten om de situatie te beoordelen en hun volgende zet te plannen. Hierdoor kunnen ze afleiding vermijden en zich concentreren op de taak die voorhanden is.

Related Articles

Back to top button