wordt heel de aarde omgeven door een gezelschap rokers

De tabaksindustrie schaadt het milieu op manieren die veel verder gaan dan de effecten van de rook die sigaretten in de lucht brengen. Tabaksteelt, de productie en het transport van tabaksproducten en het roken van sigaretten brengen allemaal schadelijke chemicaliën in het milieu terecht. Deze chemicaliën vervuilen de lucht, het water en de bodem en dragen bij aan de klimaatverandering. Ze hebben ook een negatieve invloed op het planten- en dierenleven.

Het roken van sigaretten is de belangrijkste oorzaak van vermijdbare sterfte in de wereld en doodt jaarlijks meer dan 7 miljoen mensen. Stoppen met roken is het beste wat rokers kunnen doen voor hun gezondheid en voor het milieu. procent van de ooit dagelijkse tabaksrokers die momenteel geen tabak roken. De andere vragen in deze gids hebben betrekking op aanvullende belangrijke onderwerpen met betrekking tot tabaksgebruik en passief roken, waaronder:

• De gezondheidsrisico’s van het roken van tabak
• De voordelen van stoppen met roken
• Succesvol stoppen met roken

Source: www.leeuwardencityofliterature.nl

De gevaren van passief roken

Passief roken is een reële en gevaarlijke bedreiging voor de volksgezondheid. Er is geen veilig niveau van blootstelling aan passief roken en het is in verband gebracht met kanker, hartaandoeningen en andere ernstige gezondheidsproblemen. We moeten meer doen om niet-rokers te beschermen tegen de schadelijke effecten van meeroken.

Tabaksbedrijven blijven zich met hun reclame op kinderen richten, waardoor roken glamoureus en cool lijkt. Dit moet stoppen. We moeten ook meer doen om mensen te helpen stoppen met roken, zodat we de totale blootstelling aan passief roken kunnen verminderen.

Passief roken is een te voorkomen gezondheidsrisico en we moeten actie ondernemen om niet-rokers tegen de gevaren ervan te beschermen.

Source: leeuwardencityofliterature.nl

De impact van passief roken op het milieu

Passief roken is een mengsel van de rook die wordt uitgeademd door een roker en de rook die wordt uitgestoten door het uiteinde van een brandende sigaret, sigaar of pijp. Het bevat meer dan 7.000 chemicaliën, waaronder ten minste 69 waarvan bekend is dat ze kanker veroorzaken.1

Blootstelling aan passief roken is een bekende oorzaak van longkanker bij niet-rokers.2,3 In feite hebben niet-rokers die getrouwd zijn met rokers een 20-30 procent groter risico op het ontwikkelen van longkanker dan niet-rokers die niet samenwonen met rokers.4

Blootstelling aan passief roken verhoogt ook het risico op andere soorten kanker, waaronder kanker van de neusholte5 en kanker van het strottenhoofd (larynx).6

Passief roken is elk jaar verantwoordelijk voor naar schatting 3.400 sterfgevallen door longkanker onder volwassen niet-rokers in de Verenigde Staten.2 Het is ook verantwoordelijk voor naar schatting 46.000-52.000 sterfgevallen als gevolg van hartaandoeningen.

Related Articles

Back to top button